torsdag 7. juni 2012

UKENS LESERUTFORDRING: NYTT SITAT

Som oppfølger til forrige ukes populære leserutfordring, som KSW besvarte helt korrekt, kommer det her et nytt samfunnsøkonomisk sitat om menneskers grunnleggende adferdsmotivasjon:
Norge er et lite eventyrland. Men jeg har tilbrakt de siste årene i den virkelige verden (.). Og den virkelige verden drives av to typer mennesker. De som vil ha makt, og de som vil ha penger. Den første typen vil ha en statue, den andre vil ha nytelse. Og valutaen som de bruker når de handler med hverandre for å få det de vil ha, kalles korrupsjon.
Hvem sa dette? Og hvem er økonomen i sitatets skygge? KUDOS til leser med riktig svar! [Kommentarpoeng til MØA350 student.]

2 kommentarer:

  1. Sitatet er hentet ut ifra en bok fra den norske krimforfatteren Jo Nesbø. Boka heter Gjenferd, "Phantom" på engelsk, og er Jo Nesbø sin niende krimbok om etterforskeren Harry Hole.

    Har ikke lest boken selv, men legger til to korte bokanmeldelser for de interesserte:

    http://www.crimesegments.com/2012/03/phantom-by-jo-nesb.html

    http://leserglede.com/wordpress/ny-harry-hole-gjenferd-av-jo-nesbo/.

    Ps: Håper ikke jeg er helt på villspor nå:)

    SvarSlett
  2. Helt riktig Albina! Var det virkelig mulig å google dette – hvordan fant du det ut? Jo Nesbø, utdannet ved NHH, er forøvrig (sivil)økonomen i skyggen av denne fantastisk kyniske, men treffende, samfunnsrefleksjonen av den alkoholiserte, avdankede politietterforskeren Harry Hole.

    SvarSlett